Leerlingen Widar Vrijeschool ‘Veilig op Weg’

GRONINGEN - De leerlingen van de groepen 6 van de Widar Vrijeschool in Groningen hebben dinsdag les gekregen over de dode hoek in het verkeer.

De scholieren kregen de les in het kader van het dode hoek lesprogramma ‘Veilig op Weg’, een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De les werd gegeven door een team van SUEZ Recycling and Recovery Netherlands, specialist in afval- en grondstoffenmanagement.

Veilig op Weg-vuilnisauto

De les bestond uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkonderdeel rondom een speciale ‘Veilig op Weg’-vuilnisauto. De kinderen konden in de vuilnisauto plaatsnemen en ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet.

Dode hoek

Op deze manier willen TLN, VVN en SUEZ kinderen kennis laten maken met de beperkingen van de dode hoek. Ieder jaar is in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer.

Veilig op Weg

Veilig op Weg is het grootste dode hoek-lesprogramma van Nederland. Jaarlijks bezoeken TLN, VVN en alle Veilig op Weg-partners circa 1500 basisscholen.