Beijk Catering cateraar Rijksuniversiteit Groningen

GRONINGEN - De Rijksuniversiteit Groningen sluit deze week een cateringcontract met Beijk Catering.

Het contract behelst de verzorging van tien Food & Drinks-locaties in de stad Groningen vanaf 2 januari 2018. De 25 Food & Drinks-medewerkers blijven allen in dienst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij worden gedetacheerd aan Beijk Catering.

Expert in plaats van eigen beheer

De Rijksuniversiteit Groningen was de laatste universiteit van Nederland die haar restauratieve voorziening in eigen beheer uitvoerde. De wensen en behoeften van de medewerkers en studenten zijn de afgelopen jaren echter veranderd. Zo studeren elk jaar meer internationale studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en zijn onderwerpen als gezonde voeding en duurzaamheid belangrijker geworden. Om beter aansluiting te vinden met de gasten werd besloten te kiezen voor een ‘expert’. De inschrijvers van de aanbesteding werden beoordeeld op de onderwerpen internationalisering, klanttevredenheid, gezondheid & vitaliteit, en duurzaamheid & milieu. Na diverse rondes kwam Beijk Catering als hoogst beoordeeld uit de bus. Voor Beijk Catering betekent deze ‘gunning’ het uitkomen van een langgekoesterde wens en een groei van het aantal cateringlocaties met dertig procent.

Concepten

Voor de invulling van de tien locaties biedt Beijk Catering vanaf 2 januari 2018 verschillende concepten. Voorbeelden zijn het Chef Serveert-concept (catering in een horeca-jasje waarbij de medewerker achter de counter ter plekke de gerechten bereidt), Illy Cafés (warme dranken, belegde broodjes, sappen, smoothies en vers afgebakken zoetwaren) en de ‘shop in shop’ Yam Yam to Go (gasten stellen hun eigen Aziatische gerecht samen).

Foodcourt

Op de binnenplaats van de Kapteynborg wordt in de loop van 2018 een foodcourt gerealiseerd. Overdekt met een kas, worden gedurende de dag zes foodconcepten aangeboden. Met livemuziek vanaf het open podium.

Partycatering

Beijk Catering verzorgt sinds 2015 ook al de partycatering voor de Rijksuniversiteit Groningen.