Gratis busvervoer in Groningen rond thuisduels FC Groningen

GRONINGEN - Supporters van FC Groningen reizen vanaf zaterdag 25 november in de stad Groningen gratis met de bus naar thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion.

De actie is een samenwerking tussen Qbuzz en FC Groningen en geldt voor de rest van het seizoen 2017/ 2018.

Twee speciale buslijnen

Er worden twee speciale buslijnen in het leven geroepen, vanaf het Hoofdstation en vanuit Hoogkerk. Ook alle reguliere bussen binnen de stad zijn rond thuisduels van FC Groningen gratis voor supporters; op vertoon van een geldig toegangsbewijs (seizoenkaart of los ticket) voor de wedstrijd. Supporters worden letterlijk voor het stadion afgezet. Uiteraard volgt na afloop van de thuiswedstrijden een omgekeerde dienstregeling.

Lijn 28 en 27

Lijn 28 rijdt vier keer vanaf het Hoofdstation, via het Zuiderdiep, de Grote Markt en het UMCG naar het Noordlease Stadion en vervolgens nog door naar Station Europapark. Lijn 3 en 4 vanuit Lewenborg en Beijum sluiten aan op deze lijn bij UMCG Noord. Lijn 27 rijdt vanaf Hoogkerk, via Vinkhuizen, Paddepoel, de Korrewegwijk, het Oosterpark en vervolgens ook via het UMCG naar de Boumaboulevard. Q-link 6 (Appingedam/Delfzijl), lijn 61 (Bedum/Middelstum) en lijn 65 (Winsum/Zoutkamp) hebben aansluiting op de voetbalbussen bij UMCG/ Hoofdingang.

Twee uur voor en een uur na de wedstrijd

Supporters kunnen op de thuiswedstrijddagen op vertoon van hun toegangsbewijs vanaf twee uur voor de wedstrijd en een uur na afloop, ook gratis gebruik maken van alle Qbuzz -bussen van en naar het Noordlease Stadion binnen de stad Groningen. Na afloop van de wedstrijd rijden lijn 27 en 28 vanaf het stadion uiteraard ook weer terug naar Hoogkerk en het Hoofdstation. De vertrektijden van beide lijnen zijn te vinden op qbuzz.nl/gd.