Voorplein Sportcentrum Kardinge rookvrij

GRONINGEN - Wethouder Paul de Rook van Groningen maakt donderdag 23 november om 09.30 uur het voorplein van Sportcentrum Kardinge officieel rookvrij.

Hij doet dat samen met regiodirecteur Jurgen Grobbée van het Alfa-college en Jacob van Gelder, voorzitter van ijshockeyclub GIJS Groningen.

Rookvrij

Het rookvrij maken van het sportcentrum past in de ambitie van de gemeente Groningen om de eerste rookvrije stad van Nederland te worden en kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien, waaronder de sportieve omgeving. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Alliantie Nederland Rookvrij

Vanuit de Alliantie Nederland Rookvrij werken zij met een groeiend aantal partners toe naar een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van het roken en waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. In Groningen worden verschillende initiatieven ontplooid om dit doel te bereiken, zoals het inrichten van rookvrije zones rondom scholen, actieve steun voor medewerkers bij het stoppen met roken en het starten van een communicatiecampagne rond de Rookvrije Generatie.

Rookvrije sportterreinen

Sport050 is ook partner en draagt bij door Sportcentrum Kardinge en de gemeentelijke zwembaden rookvrij te maken. Tevens stimuleert Sport050, samen met onder andere Huis voor de Sport Groningen, sportclubs om hun sportterrein ook rookvrij te maken.