Groningse Schoolvereniging wint ‘Lang Leve de Muziek Show’

GRONINGEN - Leerlingen van de regionale tweetalige basisschool Groningse Schoolvereniging (GSV) mogen optreden op het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy.

Ze hebben dit te danken aan de winst van de zaterdag op NPO 3 aflevering van Lang Leve de Muziek Show. Dit is een muzikaal spelprogramma, dat iedere zaterdag te zien is bij AVROTROS op NPO Zapp. Het tv-programma wordt gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder. In iedere uitzending staat een provincie centraal en wordt een school gekozen die 14 december mag optreden in de grootste schoolband van Nederland op het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy.

Scholen uit Groningen

In de zaterdag uitgezonden aflevering van het spelprogramma gingen drie scholen uit Groningen de strijd met elkaar aan; behalve de GSV deden de Dom Helder Camaraschool en basisschool Karrepad mee. Ze deden verschillende spellen en lieten muziekvideo’s die ze hadden gemaakt beoordelen door singer-songwriter Nielson.

Videoclip

Het jurylid was onder de indruk van de op het station van Groningen opgenomen clip van de kinderen van de GSV. Alle kinderen speelden een instrument in de video; van viool, harp, dwarsfluit tot trompet. “Ik ben zeer door deze video verrast, het is een heel orkest. Prachtig nummer, zeer professioneel gedaan.” Hij beoordeelde de video met het hoogst aantal punten: 15. Daarmee belandden de kinderen van de GSV in de finale. Na een aantal goede antwoorden op muziekvragen bemachtigden ze vervolgens een plek in de grootste schoolband van Nederland.

Máxima

Het Kerst Muziekgala 2017 wordt 23 december uitgezonden op NPO 1. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezigen.

Méér Muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en het Kerst Muziekgala 2017. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.