Update: Brand in Groninger binnenstad geblust

Groningen - GRONINGEN - Op de hoek van de Carolieweg en de Gelkingestraat in Groningen woedde zondagochtend een forse brand op de bovenste verdieping van een winkelpand. De brandweer was met meerdere wagens ter plekke. Rond elf uur werd het sein brand meester gegeven. Om twaalf uur was de brand geblust.

Bewoners werden zondagochtend wakker van het brandalarm. Het pand werd ontruimd en er werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. Het vuur breidde zich echter niet verder uit. Omdat de brand moeilijk te bereiken was, zette de brandweer hoogwerkers in om de brand te blussen. Een gedeelte van het dak is gesloopt, zodat de brandweer beter bij de brandhaard kon. Een aantal omliggende woningen werd eveneens ontruimd. Inmiddels kunnen deze bewoners weer terug naar hun woning.

Rook

Bij de brand kwam een grote hoeveelheid zwarte rook vrij die zich over het centrum verspreidde. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Naast het blussen van de brand controleerde de brandweer ook omliggende panden. Er werd onder andere gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Afzetting

Een gedeelte van de binnenstad was door de bluswerkzaamheden en in verband met watertransport enige tijd afgesloten. De hoek van de Carolieweg en de Gelkingestraat is nu nog afgezet, maar de rest van de binnenstad is weer bereikbaar. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.