Hanzehogeschool Groningen sluit deal met VR-bedrijf Vrendle

GRONINGEN - De Hanzehogeschool Groningen heeft een driejarig contract afgesloten met het Leeuwarder bedrijf VR-bedrijf Vrendle. Doel is virtual reality (VR) in te zetten in het onderwijs.

Het gaat om een pilot, waarbij de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen gebruik mag maken van de online bibliotheek met 360 graden video’s van Vrendle. Daarnaast gaat Vrendle gastcolleges verzorgen, apparatuur leveren, docenten en studenten in het gebruik van VR begeleiden en ondersteunen bij het produceren van eigen VR-content. De Hanzehogeschool Groningen wil met de VR-toepassing trainingsskills en empathie bij studenten vergroten. VR zal bijvoorbeeld worden ingezet bij gespreksvoering en ter voorbereiding op stages. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor onderzoek door studenten.

Zorg

De pilot wordt bij de Academie voor Sociale Studies uitgevoerd omdat Vrendle gespecialiseerd is in de inzet van VR in de zorg. VR is een bewezen methode in de begeleiding van mensen met bijvoorbeeld pleinvrees of met een eetstoornis.