SKSG en FC Groningen verlengen samenwerking

GRONINGEN - Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) en FC Groningen blijven ook in de toekomst samenwerken.

Enno van der Werff en Hans Nijland, de algemeen directeuren van respectievelijk SKSG en FC Groningen, zetten zondag 19 november hun handtekening onder een nieuwe, driejarige overeenkomst.

Samenwerking

SKSG en FC Groningen werken sinds 2014 samen. Bij SKSG staat de ontwikkeling van kinderen door middel van plezier hebben, het buiten-zijn en het stimuleren van sociale en motorische vaardigheden centraal. FC Groningen is in dit streven een zeer geschikte partner gebleken. Niet alleen worden kinderen van jongs af aan betrokken bij FC Groningen, ook wordt met de samenwerking een bijdrage geleverd aan het enthousiast maken van kinderen voor sport en bewegen. Drie BSO-locaties zijn al volledig (in)gericht op sport: SKSG Calcio, gelegen op het trainingscomplex van FC Groningen, SKSG Kardinge en SKSG Rodenburg in Leek. Kinderen kunnen hier na schooltijd allerlei sporten beoefenen. Pedagogisch medewerkers van SKSG zorgen voor de begeleiding.

Activiteitenmiddag

Van der Werff en Nijland ondertekenen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voorafgaande aan de wedstrijd FC Groningen - Vitesse. Dan staan rond het standbeeld van Tonny van Leeuwen ook allerlei activiteiten geprogrammeerd voor SKSG-kinderen. Zoals een mini-workshop voetbalskills, een fotosessie met FC Groningen-speler Mike te Wierik en een freestyleshow van Tom Vegter.