Stad-Groninger scholen in ‘Lang Leve de Muziek Show’

GRONINGEN - Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de stad-Groninger basisscholen Dom Helder Camaraschool, de Groningse Schoolvereniging en Karrepad zijn zaterdag 18 november te zien in het tv-programma ‘Lang Leve de Muziek Show’.

In deze door Buddy Vedder en Romy Monteiro gepresenteerde familieshow van AVROTROS gaan steeds drie basisschoolklassen uit één provincie de strijd aan voor de ultieme hoofdprijs: optreden op ‘Het Kerst Muziekgala 2017’ in Ahoy. Daar is koningin Máxima, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, één van de aanwezige gasten. De leerlingen van de Dom Helder Camaraschool, de Groningse Schoolvereniging en Karrepad zijn de winnaars van de audities dit voorjaar. De drie scholen hebben een muziekvideo gemaakt onder leiding van een YouTuber. In de uitzending worden de video’s beoordeeld door een jurylid, zaterdag is dat zanger Nielson. De punten voor deze muziekvideo en de punten die de kinderen kunnen verdienen met goede antwoorden tijdens de muzikale quizzen en spellen, bepalen welke kinderen mogen optreden in Ahoy.

Stichting Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van ‘Lang Leve de Muziek Show’ en ‘Het Kerst Muziekgala 2017’. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.
‘Lang Leve de Muziek Show’ wordt zaterdag 18 november om 19.25 uur uitgezonden op NPO3.