Martini Apotheek nu tevens 24/ 7 dienstapotheek

GRONINGEN - Met de komst van de huisartsenspoedpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis, is de Martini Apotheek ook de dienstapotheek voor Groningen en Noord-Drenthe.

Dat houdt in dat de apotheek vanaf nu open is voor mensen die in de avond en nacht hun medicijnen moeten ophalen. De Martini Apotheek is van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.30 uur regulier geopend, en ’s avonds, ’s nachts en op zondag voor iedereen die met spoed medicatie op recept nodig heeft.

Medicatie

Patiënten kunnen hun medicijnen na ziekenhuisopname, polikliniekbezoek of bezoek aan de Huisartsenspoedpost ophalen bij de Martini Apotheek. Zij kunnen hun medicatie daardoor direct meenemen naar huis. De medicatie is bovendien afgestemd met de zorgverleners van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenspoedpost. De Martini Apotheek is te vinden op de begane grond van het Martini Ziekenhuis. Tot 22.00 uur kunnen klanten parkeren in de parkeergarage van het ziekenhuis en via de ‘binnendoorroute’ naar de Martini Apotheek lopen. Van 22.00 tot 08.00 uur kunnen zij parkeren op de spoedparkeerplaats tegenover het voorplein van het Martini Ziekenhuis en de borden ‘spoedingang’ volgen.

Spoedtarieven

Overdag van maandag tot en met zaterdag geldt het normale dagtarief. ‘s Avonds en ‘s nachts (van 17.30 tot 8.00 uur) en op zondag (vanaf 08.00 uur) geldt een spoedtarief van € 45 per geneesmiddel. Dit tarief wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Bij medicijnen die niet vergoed worden (bijvoorbeeld slaaptabletten) wordt het spoedtarief direct aan de balie afgerekend. Voor zelfzorgartikelen wordt alleen een diensttoeslag van € 2 betaald.

Medicatiegegevens

Zorgverleners van het Martini Ziekenhuis kunnen alleen zien welke medicijnen patiënten al gebruiken, als zij hun eigen apotheek toestemming hebben gegeven om medicatiegegevens te delen. Toestemmingsformulieren hiervoor liggen bij elke apotheek. Online toestemming geven kan via www.ikgeeftoestemming.nl.