Uit in De Oosterpoort

GRONINGEN - Hieronder een overzicht van voorstellingen bij De Oosterpoort en de Stadsschouwburg van vrijdag 17 tot en met woensdag 22 november.

Op vrijdag 17 november staat Lil’ Kleine vanaf 20.00 uur met zijn Alleen Tour in De Oosterpoort.

Diezelfde dag is er vanaf 20.15 uur een optreden van Het Zuidelijk Toneel in De Oosterpoort. Zij voeren Zeventien op. Dat is een portret van vijf (moslim)meisjes op een leeftijd waar je tussen alles in zit.

Op zaterdag 18 november is er vanaf 20.15 uur een optreden van het Noord Nederlands Orkest en Hannes Minnaar. In De Oosterpoort voeren zij Schumann en Sjostakovitsj op.

Ook is er op zaterdag 18 november in De Oosterpoort de voorstelling East Jerusalem, West Jerusalem van David Broza en Mira Awad. De voorstelling begint om 20.30 uur en betreft gitaarmuziek.

Een dag later, op zondag 19 november, is er vanaf 20.00 uur in de Stadsschouwburg een optreden van Billy Ocean en de supportact Sarah-Jane. Zij gaan terug naar de jaren tachtig.

Op zondag 19 november is er ook de voorstelling Mens van Wende. Die begint om 20.15 uur en gaat over de zoektocht naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn.

Dinsdag 21 november treedt vanaf 20.15 uur Yang Liping Contemporary Dance op met Under Siege. Die voorstelling is in de Stadsschouwburg en is een grootse, uitbundige enscenering van een episch liefdesverhaal

Overige voorstellingen

21 november, 20.15 uur, De Oosterpoort: Nederlands Kamerkoor met Anonieme vocale schoonheid

22 november, 12.00 uur, De Oosterpoort: Lunchconcert Celeste Zewald en leerlingen.

22 november, 20.15 uur, Stadsschouwburg: Theater Artemis en Trouble Man met Kruistocht

22 november, 20.15 uur, De Oosterpoort: Toonkunstkoor Bekker en NNO met J.S.Bach, Magnificat en W.A.Mozart, grote mis.