Gemeente Groningen vraagt aandacht voor armoede rondom Super Sinterklaasfeest

GRONINGEN - Het thema van het Super Sinterklaasfeest is ditmaal Het Knalfeest.

Alle kinderen van ouders met een Stadjerspas zijn van harte welkom om de voorstelling bij te wonen op zondag 26 november. Er zijn drie voorstellingen voor Stadjerspashouders. Die beginnen om 10.00, 13.30 en 17.00 uur.

Rondom de show vraagt de gemeente Groningen aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft één op de vijf kinderen onder de armoedegrens.

Om de Sinterklaasvoorstelling met cadeautjes voor kinderen van Stadjerspashouders mogelijk te maken, speelt de theatergroep zonder dat ze er voor wordt betaald.

Ook helpen veel vrijwilligers mee en is er een crowdfundingactie opgezet. Daarbij wordt aan bedrijven en inwoners van Groningen gevraagd om een kind voor tien euro te sponsoren.

Er is een bedrag nodig van 15.000 euro. Er kan gedoneerd worden via www.stadjerspasactie.nl.

De gemeente zegt er met de actie aan te willen bijdragen dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deze winter iets extra’s krijgen rondom het Sinterklaasfeest.

De Super Sinterklaasshow is een interactieve show met theater en muziek. Ook ligt voor ieder kind een cadeau klaar. In totaal kunnen 1500 kinderen met ouders de voorstellingen bezoeken.

Kaarten voor de voorstelling kosten twee euro per stuk en zijn met een Stadjerspas te koop bij het gemeentelijke Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1 en op geselecteerde data bij enkele WIJ-locaties in de stad. Zie www.stadjerspas.nl voor meer informatie.