Hit The North brengt talentvolle noordelijke acts op ESNS

GRONINGEN - Negen acts uit Noord-Nederland krijgen een jaar lang ondersteuning in Hit The North. Dit is een nieuw talentontwikkelingstraject dat de acts op de podia van Eurosonic Noorderslag (ESNS), Into The Great Wide Open (ITGWO) en een van de noordelijke Bevrijdingsfestivals brengt.

Hit The North is een project uit de koker van Ferry Roseboom (Excelsior Recordings/ ITGWO). Het wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS samen met de drie noordelijke popkoepels Kunst en Cultuur Drenthe, POPgroningen en Friesland Pop.

Educatiemogelijkheid

Gemeente en provincie Groningen hebben ESNS met ingang van 2017 voor vier jaar benoemd tot cultuurpijler. De organisatie grijpt die voortrekkersrol voor de regionale sector aan om talentvolle ambitieuze artiesten een bijzondere educatiemogelijkheid te bieden. Zoals Stichting Noorderslag ten doel heeft de carrière van Nederlandse en Europese artiesten te helpen ontwikkelen, zo doet Hit The North dat voor artiesten uit Groningen, Friesland en Drenthe. Daarvoor organiseren de partijen vier intensieve bootcamps verspreid over het jaar, die de artiesten voorbereiden op mijlpalen tijdens het traject.

Kick-off

De aftrap is vrijdag 17 en zaterdag 18 november als de acts zich presenteren in poppodium Neushoorn in Leeuwarden. In deze eerste bootcamp worden Hollow Men, Boyz In The Woods, Katie Koss, Sorry John, Saint Martinez, Esther de Jong, FENN, The Heck en Pendants klaargestoomd voor ESNS. In het eerste weekend krijgen ze in het kader van 'Hoe haal ik het meeste rendement uit mijn showcase op Eurosonic' coaching en begeleiding van muzikanten als Maurits Westerik (Bewilder), Danny van Tiggele (Mister and Missisippi) en Lea Kliphuis en muziekprofessionals als Bastiaan Nijbroek (manager), Farid Benmbarek (hoofd A&R Top Notch), Frans Hagenaars (A&R en producer Excelsior), Ton van der Werf (manager), Peter Dijkstra (programmeur Oerol en Simplon) en Joey Ruchtie (programmeur De Oosterpoort en Noorderslag).

Doelstelling

Hit The North heeft tot doel om jaarlijks negen tot twaalf talentvolle Noord-Nederlandse popacts te ondersteunen via een traject rond vier bootcamps, dat zowel de artistieke als de zakelijke skills van de deelnemers versterkt en een significante ontwikkeling in hun carrière veroorzaakt. De samenwerkende partijen hebben de ambitie het programma de komende jaren verder te ontwikkelen, met edities in 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020.