Ondernemend Groningen grote winnaar FD Gazellen Awards

HOOGEVEEN/ GRONINGEN - Vier bedrijven uit de gemeente Groningen hebben een FD Gazellen Award gewonnen. De prijsuitreiking voor de regio Noord vond vandaag plaats in De Tamboer in Hoogeveen.

HP&Advies won een gouden Gazelle in de categorie groot, Nova Incasso in de categorie klein. Verder was er een bronzen Gazelle voor Brandfield in de categorie middelgroot en een bronzen Gazelle voor SubAdvies in de categorie klein. Alle Groningse ondernemingen maken deel uit van de complete lijst van 754 FD Gazellen. Deze lijst van Het Financieele Dagblad telde vorig jaar nog 617 FD Gazellen.

Snelst groeiende ondernemingen

Met de FD Gazellen Awards zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen in Nederland in de schijnwerpers. De FD Gazellen Awards worden uitgereikt aan ondernemingen met een gemiddelde omzetgroei van tenminste 20 % over de afgelopen drie jaar. Tijdens de FD Gazellen-uitreiking voor de regio Noord in theater De Tamboer in Hoogeveen ontvingen in totaal drie ondernemingen een gouden, drie een zilveren en drie een bronzen FD Gazellen Award. Ondernemingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe maakten kans op deze negen prijzen in de regio Noord.

Ondernemend Groningen

Uit de provincie Groningen waren 26 ondernemingen genomineerd voor de FD Gazellen Awards, zeven meer dan vorig jaar. De Groningse winnaars behaalden een grote gemiddelde omzetstijging over de afgelopen drie jaar: HP&Advies V.O.F. groeide qua omzet met 115 %, Brandfield B.V met 225 %, SubAdvies B.V. met 383 % en Nova Incasso B.V. met 771%.

FD Gazellen Awards 2017

De FD Gazellen Awards 2017 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door IT-bedrijf Topicus, Business Boost (MKB Nederland en ING) en DAS Rechtsbijstand. De Grande Finale is op 14 december in Amsterdam.