Extraatje voor gezinnen met laag inkomen

GRONINGEN - Ouders van kinderen in gezinnen met een laag inkomen krijgen, mits in het bezit van een Stadjerspas, een extraatje voor de feestdagen. Zij krijgen gratis kleding- en speelgoedbonnen van de gemeente Groningen.

Voor kinderen van 10 tot 17 jaar ontvangen de ouders een kledingbon ter waarde van € 50. Voor kinderen van 3 tot en met 9 jaar ontvangen ze een speelgoedbon ter waarde van € 25. De bonnen kunnen worden ingeleverd bij deelnemende winkels als H&M, Primark, Coolcat en Intertoys in Paddepoel. Ouders met een Stadjerspas ontvangen voor 21 november een brief met daarin de uitnodiging wanneer de bonnen kunnen worden opgehaald bij het WIJ-team in de buurt.

Armoede

Rondom de verspreiding van de bonnen vraagt de gemeente aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft één op de vijf kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor nieuwe kleding of speelgoed. Met dit extraatje voor de feestdagen wil de gemeente bereiken dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deze winter iets extra’s krijgen.

Informatiemarkt

Het WIJ-team in de buurt verzorgt tijdens de ophaaldagen diverse gratis activiteiten voor kinderen en hun ouders. Verder wordt een informatiemarkt gehouden met verschillende (gemeentelijke) voorzieningen en regelingen voor mensen met een laag inkomen.

Gratis stadjerspas

Gezinnen met een laag inkomen zonder Stadjerspas kunnen een gratis pas aanvragen via stadjerspas.nl en alsnog de bonnen ontvangen. Met een laag inkomen wordt bedoeld een inkomen tot 120 % van de bijstandsnorm.