Noorderpoort wint Battle of the Schools 2017

GRONINGEN - Noorderpoort heeft de Battle of the Schools 2017 gewonnen. Dit is vrijdag tijdens Let’s Gro bekendgemaakt in DOT Groningen.

Het team Saddlebags van Noorderpoort Kunst & Multimedia heeft tijdens de 48-uur durende innovatiewedstrijdeen applicatie gemaakt voor PlasBossinade advocaten en notarissen. In deze applicatie kan onder andere snel contact opgenomen worden met een advocaat of notaris van het kantoor, en kunnen gegevens en dossiers onderling gemakkelijk en veilig gedeeld worden. Daarnaast hebben de studenten een game in de vorm van een rechtszaalsimulatie ingebouwd. “Ze hadden een mooi en compleet product dat af was”, stelt juryvoorzitter Dina Boonstra, algemeen directeur van NDC mediagroep. Ook over de merknaam van het studententeam, Saddlebags, was de juryvoorzitter zeer te spreken. “We vonden dit een heel sterke merknaam die goed neergezet werd.

Recordaantal teams

Aan de derde editie van de Battle of the Schools deed een recordaantal teams mee. De Noorderpoorters moesten het de Battle of the Schools opnemen tegen veertien andere studententeams van zowel mbo- als hbo-instellingen uit Noord-Nederland. “Het was een moeilijke opdracht en we hebben in 48 uur ontzettend veel werk verricht”, vertelt Reygan Leito, docent bij Noorderpoort Kunst & Multimedia en begeleider van het winnende team. Johan Weerts, directeur van Noorderpoort Kunst & Multimedia, is heel blij met de winst: “Ze hebben een superprestatie neergezet en ik ben ontzettend trots op de studenten.

Let’s Gro

De Battle of the Schools was onderdeel van het innovatiefestival Let's Gro, dat van 1 tot en met 4 november plaatsvond in Groningen. De locatie van Noorderpoort aan de Pop Dijkemaweg vormde twee volle dagen het strijdtoneel van de battle, waar op woensdag 1 november om 12.30 uur het startschot klonk. Studenten en docenten van ICT- en multimediaopleidingen uit heel Noord-Nederland gingen aan de slag met innovatieve oplossingen voor real life cases. Deze cases waren ingebracht door bedrijven en instellingen uit de regio, zoals PlasBossinade, Airport Eelde en Groningen Seaports.