Groninger koren en arrangeur winnen landelijke competitie

GRONINGEN - De Groninger koren Bladgoud en Estrellas én arrangeur Paul Maaswinkel zijn zaterdag eerste geworden op het BALK TOPfestival in De Doelen in Rotterdam.

Het BALK TOPfestival, dat eens per twee jaar plaatsvindt, geldt als een van de meest prestigieuze competities van Nederland voor koren in de lichte muziek. Voor deze editie waren 66 koren geselecteerd, verdeeld over acht categorieën.

Lof en promotie

De internationale jury was vol lof over de Groninger deelnemers. Bladgoud van dirigent Hans Kaldeway won in de 2e klasse middelgrote groepen.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/tKPEHWDcNKc Studentenpopkoor Estrellas onder leiding van Wilfred Reneman werd eerste in de 3e klasse voor middelgrote koren.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/rIkkkFulB-s Met hun eerste plaatsen kwalificeerden Bladgoud en Estrellas zicht direct voor TOPfestival in 2019, met een promotie naar respectievelijk de 1e en de 2e klasse.

Arrangeursprijs

De Groninger Paul Maaswinkel ging op het BALK TOPfestival met de arrangeursprijs aan de haal. Hij won die prijs voor zijn arrangement van het nummer ‘No Can Do’ dat hij schreef voor Divina Close Harmony uit Utrecht.