Culturele Zondag met presentatie Leesbaar Groningen-kaart

LEEGKERK - In de kerk van Leegkerk wordt zondag 12 november de kaart Leesbaar Groningen gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens een nieuwe aflevering van Culturele Zondag.

Leesbaar Groningen is een kaart van de provincie en de stad Groningen met daarop literaire citaten. Deze citaten zijn afgebeeld op precies die plekken waarover ze gaan. Zo is een citaat van Gerrit Krol rond de Korrewegwijk afgebeeld, is een uitspraak van Ede Staal op het Hogeland afgedrukt en is Nanne Tepper-citaat in Veendam gesitueerd.

Leesbaar Groningen

Het project ‘Leesbaar Groningen’ begon in de zomer van 2016 met een oproep in Dagblad van het Noorden om citaten in te sturen over literaire plekken in de provincie en de stad. Dit leverde meer dan zeshonderd inzendingen op.

De redactie van Dagblad van het Noorder kleurde vervolgens samen met het Huis van de Groninger Cultuur de kaart van Groningen in met inspirerende woorden en zinnen.

De Leesbaar Groningen-kaart is als poster, vouwkaart, boekje en zelfs als behang verkrijgbaar.

Culturele Zondag

Tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk wordt de kaart gepresenteerd en worden de makers Louis Stiller, Erik Nieuwenhuis, Yolanda Huntelaar en Bob Polak geïnterviewd.

Groninger dichters en schrijvers dragen hun belangrijkste fragmenten voor. Verder komen inzenders van citaten aan het woord over hun belangrijkste literaire plekken in stad en ommeland.

Tot slot staat een heuse Leesbaar Groningen-quiz geprogrammeerd.

Aanvang: 15.30 uur. Entree: 7,50 euro. Kaarten (à 7,50 euro) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.