Meer aanmeldingen voor Open Raad in Groningen

GRONINGEN - Meer Stadjers kloppen bij de Open Raad van de gemeenteraad aan om hun ideeën voor de eigen straat of buurt te realiseren.

Voor de tweede editie van deze bijzondere bijeenkomst van de Groningse gemeenteraad, die zaterdag 4 november plaatsvindt, hebben zicht 36 inwoners aangemeld. Dat zijn ruim tien meer dan vorig jaar.

Open Raad

Bij de Open Raad vertellen Stadjers over hun ideeën voor hun eigen straat, buurt of de hele stad. Raadsleden kunnen deze initiatieven adopteren. Zo proberen ze de initiatiefnemers te helpen de ideeën ook echt uit te voeren.

Plannenmakers

Van de 36 plannenmakers presenteren twaalf hun initiatief tijdens de Open Raad in het stadhuis. “Selectie was bij zoveel aanmeldingen noodzakelijk”, zegt raadslid Glimina Chakor. “Er is daarbij gelet op vernieuwing, originaliteit en haalbaarheid. Het is een mooie mix tussen sport, zorg, welzijn, veiligheid en kunst geworden.” Met de plannen die niet doorgaan naar de Open Raad gaan wel wat gebeuren. “Die brengen we op een andere manier onder de aandacht van raadsleden en ook ambtenaren.” Bram Douwes is presentator, burgemeester Peter den Oudsten voorzitter.

Bijwonen

Belangstellenden kunnen de Open Raad op de publieke tribune van de raadzaal bijwonen; vanaf 15.00 uur. De Open Raad wordt bovendien live op internet uitgezonden; via groningen.raadsinformatie.nl. Na de Open Raad kunnen Stadjers en raadsleden met een hapje en een drankje met elkaar verder praten over de geadopteerde plannen voor de Stad.