Informatieavond in Launch Café over broodfonds

GRONINGEN - In het Launch Café in Groningen wordt maandag 13 november een bijeenkomst gehouden over het broodfonds. Het broodfonds is een collectief waarin zelfstandigen afspreken elkaar te steunen bij ziekte.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Solidariteit in een nieuw jasje

“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Maximaal vijftig deelnemers

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Informatieavond

De informatieavond is bedoeld voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten.
Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden: info@broodfonds.nl.