Video | Dubbeldekker op traject Emmen-Groningen

EMMEN/ GRONINGEN - Gedeputeerde Henk Brink van Drenthe heeft woensdag als eerste reiziger ingecheckt in een OV-dubbeldekker. De dubbeldekker gaat rijden op het traject Emmen-Groningen.

Het is voor het eerst in Nederland dat dit type bus wordt ingezet op een reguliere openbaarvervoerlijn. Henk Brink: “We zijn er trots op dat we deze ruime en comfortabele bussen als eerste in Nederland kunnen introduceren. De Qliner-verbinding tussen Emmen en Groningen wordt al veel gebruikt en kan zo nog verder groeien.” Ook Astrid Veldhuizen, concessiedirecteur Qbuzz, is trots de nieuwe bussen te mogen introduceren. "Voor onze passagiers is er meer ruimte, extra comfort en de luxe van een touringcar”, zegt zij. “En ook onze buschauffeurs zijn blij met de nieuwe aanwinst.”

Qliner Emmen - Groningen

De Qliner tussen Emmen en Groningen, lijn 300, kent al een paar jaar groeiende reizigersaantallen. In de spits op werkdagen rijdt lijn 300 vijf tot zes keer per uur. Vaak zijn de bussen vol. Met het inzetten van dubbeldekkers komen meer zitplaatsen beschikbaar. Ook hoeven minder extra voertuigen op het traject te worden ingezet. Een Qliner is een snelle, interstedelijke bus, met weinig tussenstops, die de kwaliteit van een touringcar biedt. De stoelen zijn comfortabel, er is wifi en airco, en in de nieuwe bussen zitten ook usb-aansluitingen.