Lefier bouwt nul-op-de-meter-appartementen in Lewenborg

GRONINGEN - Lefier gaat 32 appartementen voor 55-plussers bouwen in de stad-Groninger wijk Lewenborg. Het gaat daarbij om aardbevingsbestendige nul-op-de-meter-appartementen.

Lefier probeert met nul-op-de-meter-projecten de energierekening voor huurders gelijk te houden of lager te krijgen, en de bewoners meer comfort te bieden. Een nul-op-de-meter woning levert bij normaal gebruik minstens evenveel energie op als ze verbruikt.

Woonbehoefte 55-plussers

Lefier heeft in 2015de woonbehoefte van 55-plussers in Lewenborg onderzocht. Een werkgroep van bewoners heeft bovendien goede input gegeven voor het plan dat er nu ligt. Pieter Witzenburg, directeur vastgoed bij Lefier: “De bouw van deze appartementen moet de doorstroming van eengezinswoningen naar appartementen op gang brengen. Lefier speelt in op de groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren, dichtbij voorzieningen.”

Driekamerappartementen

De nieuwbouw behelst 32 duurzame, sociale driekamerappartementen van 70 vierkante meter met een eigen fietsenberging. De appartementen zijn gelegen tegenover het winkelcentrum. Bewoners kunnen hun auto eventueel in de garage bij de sporthal kwijt.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_74924" align="aligncenter" width="522"] Artist impression van de appartementen in Lewenborg.[/caption]

Salverda

Bouwbedrijf Salverda won de ontwerp- en bouwuitvraag en gaat de appartementen bouwen. De bouw start naar verwachting in het voorjaar van 2018. De definitieve planning is afhankelijk van het moment waarop de omgevingsvergunning wordt verleend. De partijen tekenden woensdag 1 november al wel de samenwerkingsovereenkomst.