Zwervende dievenbende opgepakt in woning Harkstede

Harkstede - HARKSTEDE - De politie heeft maandagavond vijf Roemenen aangehouden in een woning aan de Hoofdweg bij Harkstede, meldt Dagblad van het Noorden. Ze worden verdacht van het plegen van meerdere diefstallen in het hele land. Een vrouw van 31 en vier mannen in de leeftijd tussen 29 en 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten vast.

HARKSTEDE - De politie heeft maandagavond vijf Roemenen aangehouden in een woning aan de Hoofdweg bij Harkstede, meldt Dagblad van het Noorden. Ze worden verdacht van het plegen van meerdere diefstallen in het hele land. Een vrouw van 31 en vier mannen in de leeftijd tussen 29 en 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats zitten vast.
De politie kwam de groep twee weken geleden op het spoor bij een controle op de A28 in Hoogeveen. De groep ging er na een aanhouding vandoor. De auto bleef achter. Daarin werden spullen gevonden die gestolen waren in Drenthe en Gelderland.

Stelselmatig

Bij het onderzoek naar de eigenaar van de auto kwam een groepje Roemenen in beeld. Volgens de politie pleegden ze stelselmatig en goed georganiseerd diefstallen in het hele land. De politie viel maandagavond rond 18.00 uur de woning binnen. De groep werd aangehouden en in de woning werden veel spullen aangetroffen die mogelijk gestolen zijn. Alles is in beslag genomen. Ook meerdere auto’s werden in beslag genomen.