NOVO Hout maakt nummerbordjes voor Volkstuin Vinkhuizen

GRONINGEN - NOVO Hout heeft 250 duurzame nummerbordjes gemaakt voor de (bijna) buren van Volkstuinvereniging Vinkhuizen uit Groningen.

Paul Meijerink werkt als begeleider bij NOVO Hout. Mensen met een verstandelijke beperking maken en verkopen er houtproducten.

Serie-opdracht

“We kregen de vraag van Volkstuinvereniging Vinkhuizen of we op een duurzame manier 250 nummerbordjes voor de vereniging wilden maken. Daar waren we enorm blij mee, want aan een dergelijke serie-opdracht kunnen veel van onze deelnemers werken.” Vanwege omvang van de ‘opdracht’ loonde het om mallen maken. Meijerink: “Met behulp daarvan werd de klus gemakkelijker en konden de mensen er redelijk zelfstandig aan werken.” De nummerbordjes zijn duurzaam omdat FSC-gekeurd hardhout gebruikt is. Bovendien is geen verf of lak gebruikt. “We hebben de nummers erin gebrand.”
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_74829" align="aligncenter" width="383"]Medewerkers van NOVO Hout aan het werk. Foto: Cosis Medewerkers van NOVO Hout aan het werk. Foto: Berber de Jong[/caption]

Samenwerken

Marjan de Jong, bestuurslid van Volkstuinvereniging Vinkhuizen: “We hadden overleg met meerdere verenigingen in de wijk Vinkhuizen. We spraken daarbij uit best wat vaker samen te kunnen werken. Zo kwamen we bij NOVO terecht. We zijn blij met de bordjes, maar we zijn minstens even blij dat we iets voor elkaar hebben kunnen betekenen. En ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst weer weten te vinden.” Meijerink: “We hebben ook een paar bankjes geleverd van pallethout. Het aardige is dat individuele leden van de volkstuinvereniging nu ook bestellingen bij ons komen plaatsen. Op deze manier bouw je een mooi netwerk en een grotere klantenkring op. Maar het voornaamste is wel dat we zinvol en plezierig werk hebben voor onze deelnemers.” [caption id="attachment_74830" align="aligncenter" width="383"]Foto: Cosis Foto: Berber de Jong[/caption]