Slachtofferhulp Nederland opent nieuwe locatie in Groningen

GRONINGEN - Slachtofferhulp Nederland opent donderdag 2 november de deuren van een nieuwe centrale locatie op de Schweitzerlaan in Groningen. Vanuit hier bundelen de teams uit Delfzijl, Groningen en Veendam hun krachten.

Uitgangspunt is meer slachtoffers te bereiken én beter te ondersteunen op een manier die bij hen past. Hoofd Aanmelding en Algemene dienstverlening Rody Fokke: “In het nieuwe pand ondersteunen we slachtoffers uit de provincie Groningen met nog beter geïntegreerde dienstverlening. Vorig jaar hielpen wij 9750 slachtoffers. In 2017 hebben wij tot nu toe 7650 slachtoffers in de provincie Groningen geholpen om verder te gaan. Slachtoffers kunnen rekenen op het beste. Onze hulp is altijd gratis. Zo kort als kan, zo lang als nodig is om zelf verder te komen.”

Versterking vrijwilligersteam Groningen

Jaarlijks krijgt één op de vijf Nederlanders te maken met geweld, misbruik, inbraak, een verkeersongeval of calamiteit. Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers al dertig jaar vooruitkomen en verdergaan. De 1100 vrijwilligers in het land helpen slachtoffers op praktisch, emotioneel en juridisch gebied. Voor het team op de nieuwe locatie in Groningen is nog plek voor nieuwe vrijwilligers. Meer informatie/ aanmelding: www.slachtofferhulp.nl/Werken-bij/.

Groninger Gezinsbode