Meubelgoed genomineerd voor Social Impact Award

GRONINGEN - Meubelgoed uit Groningen is een van de drie genomineerden voor de Social Impact Award 2017.

Deze prijs wordt woensdag 1 november uitgereikt aan de meest veelbelovende startende sociale onderneming van Noord-Nederland. Een vakkundige jury heeft uit 31 aanmeldingen drie sociale ondernemingen geselecteerd. Naast Meubelgoed zijn De Streekboer uit Gorredijk en Code Gorilla uit Emmen.

Meubelgoed

Bij Meubelgoed maken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt meubels. Dit onder leiding van professionele meubelmakers. Het dagbestedingstraject groeide uit tot een webshop met enorme afzet. Op deze manier krijgen de deelnemers meer eigenwaarde en opnieuw aansluiting bij de arbeidsmarkt.

Prijs

De Social Impact Award bestaat een geldbedrag van € 1500 en een coachingstraject ter waarde van € 10.000. Ook mag de onderneming in al haar uitingen het label van de Social Impact Award 2017 koppelen. De Social Impact Award wordt voor de tweede keer uitgereikt. Winnaar van de eerste Social Impact Award, in 2016, was Growing Workplace uit Emmen.
De Social Impact Award wordt woensdag 1 november uitgereikt tijden de Social Impact Day Noord (SIDN) in het Groninger Forum .