Uut de Hoogte | Buurman Bolhuis in de bocht (11)

Groningen - Buurman Bolhuis uit De Hoogte schrijft een column in de Gezinsbode over zijn buren, de familie Bloem-Potje. Hun avonturen zijn te zien in theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’.

“Ja het kan dan wel de hele tijd gaan over energie dit en energie dat, maar als eenvoudige werkloze met een participatiebaan ontbreekt het me nou eenmaal aan de energie om me daar echt druk om te maken. Neem nou het Cortinghhuis: als je het mij vraagt toch gewoon een doodnormaal doordeweeks buurthuis waar af en toe een buurtbewoner een biertje komt drinken, als ik tenminste zin heb om er eentje voor hem of haar uit de koelkast te pakken en de flessenwipper eroverheen te jassen (“nee, je krijgt er geen glas bij, zit al ’n glas omheen ja!”). Vorige week krijg ik een brief van de gemeente, dat ook wij in het Cortinghhuis ons steentje moeten bijdragen aan een beter milieu, en als het even kan aan energiebesparings moeten gaan doen. Mijn eerste gedachte was nog: een beter milieu, dat heb je nou eenmaal niet, hier op De Hoogte, wij komen ja allemaal uit hetzelfde benedenmodale milieu. Maar toen begreep ik dat het om gas en elektra ging, zaken waar wij minima nou eenmaal altijd op gepakt worden. Dus als er straks een of andere controleur binnenkomt om de energiemaatregels bij ons te checken, doe ik gewoon meteen keihard al het licht uit! Dat zal ze leren.”
Aflevering 11 van het theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’ speelt van 31 oktober tot en met 11 november in het Der Aa-Theater in Groningen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.uutdehoogte.
Meer columns van Buurman Bolhuis