RTC Noord en Donar verlengen samenwerking

GRONINGEN - RTC Noord en Donar zetten de reeds vele jaren bestaande samenwerking voort. De beide partijen hebben vrijdag een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Omdat er bij RTC Noord het één en ander is veranderd, is de lopende samenwerkingsovereenkomst (SWO) aangepast. De nieuwe SWO heeft een looptijd van drie jaar - tot juli 2020.

Basketbal Academie

De NBB en het NOC/ NSF hebben RTC Noord aangemerkt als Basketbal Academie, met bijbehorende rechten en verplichtingen. RTC Noord functioneert uitsluitend als trainingscentrum. Het heeft geen teams in competitie. Donar is een professionele basketbalorganisatie met teams in de Dutch Basketball League, de Dutch Talent League (U24) en de NBB Eredivisie U18.

Pete Miller

Doel van de SWO is om uitvoering te geven aan een goed gezamenlijk jeugdopleidingsplan voor talenten in en uit de regio. De functies van overall headcoach van RTC Noord, overall headcoach jeugd van Donar en headcoach van het Dutch Talent League-team van Donar worden daarom ingevuld door één en dezelfde persoon: Pete Miller.