ROC Menso Alting heeft gouden schoolkantine

GRONINGEN - ROC Menso Alting in Groningen heeft donderdag een Schoolkantine Schaal gekregen van het Voedingscentrum. Dit het bewijs dat de school een Gezonde Schoolkantine heeft.

Het Voedingscentrum verblijdde ROC Menso Alting met een gouden schaal. Een gouden kantine heeft een gezonder aanbod en een nóg gezondere uitstraling dan een zilveren kantine. Deze Schoolkantine Schaal toont aan dat de kantine voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Gezonde levensstijl

[caption id="attachment_74585" align="alignright" width="172"] Gezond aanbod in de schoolkantine. ROC Menso Alting[/caption] ROC Menso Alting wil jongeren graag een gezonde levensstijl bijbrengen. In dit kader mag in het gebouw en op het plein niet gerookt worden, heeft sport een belangrijke plek in het lesprogramma gekregen en is de voorbije jaren hard gewerkt om het voedingsaanbod gezonder te maken. De kantine van ROC Menso Alting heeft sinds twee jaar een gezond aanbod tijdens de middagpauze. Dit schooljaar zelfs vier dagen per week. Studenten van de afdeling Dienstverlening hebben een grote rol in het klaarmaken en verkopen van de producten. De studenten kunnen een luxe broodje naar wens laten beleggen. Verder zijn er groente- en fruitsmoothies, en er is verse dagsoep.

Schoolkantie Schaal

Om de Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moest de kantine aan diverse voorwaarden. Zo moet de kantine groente en fruit aanbieden en moet minstens tachtig procent van het aanbod uit ‘betere keuzes’ bestaan. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze aantrekkelijk te presenteren.

Vignet Gezonde School

Tevreden achterover leunen is voorlopig niet bij voor ROC Menso Alting. Het opleidingscentrum heeft de ambitie nog dit jaar het themacertificaat voeding van het vignet Gezonde School te bemachtigen. Laatste voorwaarde voor het behalen van het vignet is dat er lessen worden gegeven over gezonde voeding. Deze lessen staan gepland voor maart 2018.
Meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.