Groninger Songwriter Circle stopt; nog één feest in 2018

GRONINGEN - Stichting Groninger Songwriter Circle (GSC) houdt na vijf jaar op te bestaan. Dit omdat het bestuur van de netwerkorganisatie er niet in geslaagd is geschikte kandidaten te vinden voor een nieuw bestuur.

Het huidige GSC-bestuur maakte in juni bekend af te zullen treden.“De reden daarvan is dat we het na vijf jaar goed vinden dat ‘nieuw bloed’ het stokje gaat overnemen. Nieuwe bestuursleden die de Groninger Songwriter Circle verder kunnen uitbreiden”, verklaarde voorzitter Marike Broekema dit besluit destijds.

Netwerk voor singer-songwriters

De Groninger Songwriter Circle begon in 2012 als een initiatief van Marike Broekema. De bedoeling was een netwerk op te starten voor lokale singer-songwriters en andere akoestische acts. De GSC startte met bijeenkomsten en jamsessies. Later werden het muzikale avonden waar drie akoestische acts een korte set konden spelen. De organisatie werd al snel een stichting. De laatste jaren bestond het bestuur uit Dennis Broekema en Kerwin Pauptit, met Marike Broekema als voorzitter.

Tweehonderd acts

In totaal hebben meer dan tweehonderd verschillende artiesten opgetreden op evenementen van de Groninger Songwriter Circle. Dat waren vaak lokale acts, maar ook internationale acts. En niet alleen singer-songwriters, maar ook bands konden een plek kregen, zolang er maar akoestisch of minimaal versterkt gespeeld werd. Het absolute hoogtepunt waren de drie edities van CircleSonic op de zaterdag na Eurosonic. In januari 2017 lukte het zelfs om met vier lokale acts Huize Maas te vullen.

Afscheidsfeest

De reguliere avonden stoppen na december 2017. Begin 2018 - zaterdag 13 januari - wordt een groot afscheidsfeest gegeven in DOT.