Dierenkliniek Eikenlaan: angstvrije dierenkliniek

GRONINGEN - Dierenkliniek Eikenlaan afficheert zichzelf als eerste angstvrije dierenkliniek in stad en provincie Groningen.

“Veel dieren vinden zowel het reizen als het bezoek aan de dierenarts eng. Dat bezorgt baas en dier vaak een vervelende ervaring”, weet dierenarts Ines Lauwers. “Dit is voor veel mensen zelfs reden af te zien van een bezoek aan de dierenarts. Dit kan echter voor nare situaties zorgen. Vaak is een behandeling namelijk toch nodig.”

Lessen via Amerikaanse organisatie

Ines Lauwers en de paraveterinairen Linda Nimberg en Laura de Vries proberen het de dieren en eigenaren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Via een een Amerikaanse organisatie zijn hiervoor zowel theoretische als praktische lessen gevolgd. “Het begint al bij de manier van transporteren van het dier, want daar begint vaak de stress”, weet Lauwers. “Daarvoor zijn al veel tips om dat beter te doen laten verlopen. In sommige gevallen is het zelfs nodig om voor de reis al rustgevende medicatie te geven.” Eenmaal in Dierenkliniek Eikenlaan bekijken de medewerkers per dier wat de minste stress geeft. Voor pups en kittens van vaste klanten is er zelfs een gratis spreekuur. De pups en kittens kunnen hier, tot ze volwassen zijn, maandelijks wennen en oefenen met bepaalde belangrijke (be-)handelingen.

Open maand

De maand november houdt Dierenkliniek Eikenlaan. Belangstellen kunnen op afspraak een rondleiding krijgen. Daarnaast zijn gratis informatieve avonden en een kindermiddag geprogrammeerd. Meer informatie: www.dierenartsgroningen.nl.