Stembussen Groningse Ondernemers Challenge geopend

GRONINGEN - Stadjers kunnen sinds maandag online stemmen op ideeën van ondernemers die meedoen aan de Groningse Ondernemers Challenge. Die ideeën zijn gericht op maatschappelijke impact in de stad.

Op www.groningseondernemerschallenge.nl is een overzicht beschikbaar van alle 48 ondernemers die meedingen naar extra financiering voor hun idee.

Ruim honderd ideeën

De Groningse Ondernemers Challenge werd in de zomer gelanceerd. Sindsdien hebben ruim honderd ondernemers een idee ingediend. Na een strenge selectieronde bleven er 48 over. Hiervan hebben uiteindelijk 31 financiering ontvangen. Deze ideeën worden haalbaar, schaalbaar, nuttig en duurzaam geacht.

Extra financiering

Een vakjury heeft al tien ondernemers uitgekozen die meedingen naar een extra kans op financiering. Het publiek kan door te stemmen voor twee aanvullende finalisten zorgen. Die twaalf strijden vervolgens voor de beste drie plekken: zij mogen nog eens 5000 euro aan hun idee besteden.

Ruim een ton

In totaal heeft de gemeente Groningen ruim een ton beschikbaar gesteld voor de Groningse Ondernemers Challenge. De challenge is in het leven geroepen om Groningse ondernemers uit te dagen iets ‘goeds’ te doen voor de stad en hun bewoners. Dit wordt uitgevoerd door Buro Bries in samenwerking met de gemeente. Stemmen kan tot 5 november.