Expertmeeting over zorg en welzijn in de buurt

GRONINGEN - De gemeenteraad van Groningen houdt dinsdag 31 oktober een expertmeeting over zorg en welzijn in de buurt. Plaats van handeling is het stadhuis.

De gemeenteraad van Groningen vindt het belangrijk dat Stadjers, bewonersorganisaties en professionals mee kunnen denken en praten over de kwaliteit van welzijn en zorg in hun buurt. Tijdens de expertmeeting in het stadhuis kunnen zij hun verhaal kwijt over de thema’s ‘Zorg en mantelzorg’, ‘Samenleven in de buurt’, ‘Veiligheid’, ‘Actief in de samenleving’ en ‘Leren/ onderwijs’. De raadsleden hopen aldus te vernemen wat er leeft in de wijken. Vervolgens kan eventueel het gemeentelijke zorg- en welzijnsbeleid bijgestuurd worden.

Babbelbox

Om aan de ‘thematafels’ mee te praten, wordt belangstellenden verzocht zich uiterlijk maandag 23 oktober aan te melden via de gemeentelijke website groningen.nl/gemeenteraad (Expertmeeting ‘Wij en het veld’). Naast de ‘thematafels’ is ook een babbelbox aanwezig. Hier kan iedereen zijn of haar mening geven over zorg en welzijn in de buurt of wijk. Voor de babbelbox is aanmelden niet nodig. De expertmeeting vanaf de publieke tribune meemaken is ook mogelijk.

WIJ-teams

De uitvoering van zorg en welzijn in de Groningse wijken ligt bij de WIJ-teams. Deze WIJ-teams zijn inmiddels in alle delen van de stad aan het werk. Met de vorming van Stichting WIJ per 1 januari 2018 gaan de WIJ-teams een nieuwe fase in. Voor het succes van WIJ is de samenwerking met wijkbewoners, wijkorganisaties en professionals cruciaal. Met de expertmeeting op 31 oktober wil de gemeenteraad een tussenstand krijgen rond de kwaliteit van zorg en welzijn in de Groningse wijken. Aanvang: 19.00 uur.