Meer mogelijkheden Slimme Kaart Groningen Bereikbaar

GRONINGEN - De Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar heeft een aantal nieuwe functies.

De Slimme Kaart toont de actuele werkzaamheden en verkeerssituatie in en rond Groningen. Nieuw is dat gebruikers nu voor iedere stremming de omleidingsroutes kunnen raadplegen. Een andere toevoeging is de mogelijkheid een adres in te voeren, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen zien wat de actuele verkeerssituatie is rond die locatie.

Beschikbaarheid parkeerplekken

De kaart biedt naast de actuele werkzaamheden en de drukte op de weg, ook een overzicht van parkeer- en fietsvoorzieningen in en rond de stad. Bij een aantal parkeermogelijkheden wordt de actuele beschikbaarheid van het aantal parkeerplekken weergegeven. Nieuw is dat de gebruiker nu kan zien of de garage volloopt met auto's of juist leegloopt. Voor enkele parkeergarages is het zelfs mogelijk om via de Slimme Kaart een parkeerplek te reserveren.

OV-fiets

Reizigers die gebruik maken van een OV-fiets, kunnen nu op de kaart zien waar in Groningen een OV-fiets te huur is en hoeveel fietsen beschikbaar zijn. Ook wordt hierbij getoond of de beschikbaarheid toe- of afneemt. Tot slot zijn er meer elektrische oplaadpalen voor auto's toegevoegd aan de kaart.

In ontwikkeling

De kaart blijft voortdurend in ontwikkeling. Groningen Bereikbaar streeft er naar zo veel mogelijk relevante informatie te tonen voor reizigers zodat ze de reis slim kunnen plannen.
De kaart is te bekijken via groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie.