Mediacaster wint finale EBG Pitch – de 5G editie

GRONINGEN -  Internetprovider Mediacaster uit Groningen heeft donderdag het pitchevent EBG Pitch – de 5G editie gewonnen.

Organisator Economic Board Groningen had 20.000 euro prijzengeld beschikbaar gesteld voor de EBG Pitch. Mediacaster streek in totaal 13,845 euro op. 5000 euro daarvan werd toegekend door een jury, bestaande uit Ben Woldring, Carola Bos en Jurjen Veldhuizen. De rest kwam van het publiek, dat € 15.000 verdeelde over de drie deelnemers. De winnaar mag bovendien zijn idee komen testen in het 5G Lab in Groningen.

Slimme prullenbakken

Michel Suurmeijer van Mediacaster (Groningen) wil prullenbakken in Groningen en daarbuiten voorzien van sensoren. Deze moeten een signaal afgeven wanneer de prullenbak bijna vol is, zodat de vuilnisman altijd de meest optimale route kan afleggen om ze te legen. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook brandstof. De technologie erachter wil het bedrijf ook inzetten om onder andere verkeersstromen te meten. 5G is onder andere nodig om de grote hoeveelheid data realtime te analyseren.

Vialis en Respectis

Vialis uit Houten kreeg € 3139 toebedeeld door het publiek, Respectis uit Groningen € 3016. Vialis voor een idee voor een zelfrijdende bus, Respectis voor een meetsysteem dat seismische data kan omzetten in een prognosemodel.