Uut de Hoogte | Buurman Bolhuis in de bocht (10)

Groningen - Buurman Bolhuis uit De Hoogte schrijft een column in de Gezinsbode over zijn buren, de familie Bloem-Potje. Hun avonturen zijn te zien in theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’.

“Een mens kan wel gillend gek worden – zeker als het een mens is met een participatiebaan in het kader van de Wmo. Kijk, dan is het misschien nog te doen als je gewoon beheerder van een buurtcentrum moet worden. En dat je daar, zoals ze dat zo leep opschrijven in je participatiecontract, alle voorkomende werkzaamheden moet verrichten. Ach, denk je dan, beetje koffie zetten, de deur openhouden voor oude dametjes die een middagje komen quilten, eens een peertje in een wandlampje vervangen… Maar wat ze er niet bij zeiden was dat dat buurthuis nou net ons eigen Cortinghhuis op De Hoogte moest wezen! Vergeet die quiltende dametjes maar, Bolhuis, zei ik tegen mezelf: die types hier in de buurt hebben verdakkemie zelfs een complete speeddate-middag op touw gezet! Zat ik dus opeens met een stuk of twintig sneue types aan de bar, zodat ik het toch nog druk kreeg. En denk maar niet dat er ook maar één een flesje bier bestelde, nee: het moest allemaal weer in de trant van koffie mét melk en zónder suiker, een glaasje Rivella of godvergeten druivensap. En nou kwam mijn jobcoach ook nog aan met de Vier Mijl; dat het voor mijn geestesgesteldheid goed zou zijn als ik daar eens aan meedeed. Ik héb hem toch een speeddate op zijn kanis gegeven… die loopt voorlopig geen halve mijl meer!”
Aflevering 10 van het theaterfeuilleton ‘Uut de Hoogte’ speelt van 26 september tot en met 7 oktober in het Der Aa-Theater in Groningen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.uutdehoogte.