Beste Groninger Film: filmmakers kunnen werk inzenden

GRONINGEN - Filmmakers kunnen hun werk inzenden voor de strijd om de titel Beste Groninger Film.

De Beste Groninger Film-competitie vindt voor de vierde keer plaats. De competitie is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan de grote productiviteit op filmgebied in de provincie Groningen. De uitslag wordt bekendgemaakt tijdens de satelieteditie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen 2018.

Voorwaarden voor deelname

Filmmakers kunnen tot 1 december maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs in de categorieën fictiefilm, non-fictiefilm, videoclip of opdrachtfilm/ commercial. Dat kan via de website van het Groninger Forum. De ingezonden film moet in 2017 te zien zijn geweest op een openbaar platform (de bioscoop, festivals, Youtube/ Vimeo). De filmmaker woont in de provincie Groningen. Het maakt niet uit waar de film zich afspeelt. Of de filmmaker woonde in de provincie Groningen ten tijde van het productieproces (maar kan inmiddels elders wonen) en de film speelt zich af in Groningen. Of de film speelt zich af in Groningen en een groot deel van de crew en/of financiering is Gronings.

Prijzen

Alle genomineerde films worden eenmalig op OOG-TV vertoond, op 7, 14 of 21 januari 2018. Daarnaast maken de filmmakers per categorie kans op een prijs van 1000 euro huurtegoed bij Cine Media Groep.