Luuk Fires: eigen lijn Strating Haarden en Kachels

EELDE - Strating Haarden en Kachels in Eelde mag zichzelf sinds kort fabrikant noemen. Het bedrijf brengt onder de merknaam Luuk Fires een eigen lijn gaskachels op de markt.

Strating haarden en Kachels is al meer dan veertig jaar actief in de drie noordelijke provincies. Het familiebedrijf heeft in die jaren een hoop kennis opgebouwd. Deze kennis en vragen uit de markt hebben ertoe geleid dat het bedrijf zich - naast het installeren van houtkachels gaskachels, rookkanalen, pelletkachels en hout cv kachels - ook is gaan toeleggen op de productontwikkeling van toestellen die in serie worden gebouwd. Hieruit is het merk Luuk Fires ontstaan.

8 millimeter dik staal

De carrosserie van de Luuk Fires-kachels is vervaardigd van 8 millimeter dik staal, waarbij de onbehandelde structuur van het staal, de zogeheten walshuid, tevens als afwerklaag wordt gebruikt. Het geheel heeft een industriële, maar ook warme uitstraling. Net als natuursteen, heeft elke stalen plaat zijn eigen structuur. Elke kachel van Luuk Fires heeft hierdoor zijn eigen ‘looks’, waardoor elke kachel uniek is.

Greeploze deur

De Luuk Fires-gaskachels - drie modellen - zijn strak vormgegeven. De greeploze deur sluit naadloos aan op de carrosserie. Openingen voor de warmte zijn zoveel mogelijk uit het zicht gebracht. Alle Luuk Fires-kachels zijn standaard voorzien van een afstandsbediening. Daarnaast zijn de kachels op alle fronten beveiligd. Luuk Fires is overigens meer dan gaskachels. Het merk produceert onder de naam Woodstock ook houtnissen. En er zijn vergevorderde plannen voor andere producten.