Van Wijnen Noord bouwt nog eens zestig woningen aan Melisseweg

GRONINGEN - Van Wijnen Noord gaat nog eens zestig (koop)woningen bouwen aan de Melisseweg in Groningen.

Dat heeft wethouder Roeland van der Schaaf vrijdag bekendgemaakt bij de overhandiging van de sleutel van de laatste van 49 nieuwe huurwoningen aan de Melisseweg; aan Fenna Nicolai en Arjen Terpstra. De 49 eengezinswoningen in de vrije huursector zijn aardbevingsbestendig gebouwd. Volgens investeerder AMVEST zijn het vooral één- en tweepersoons huishoudens, jonge gezinnen en oudere stellen tussen de 55 en 65 jaar die deze woningen willen huren.

Dynamiek

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat gemeenten zich realiseren hoe belangrijk deze doelgroepen zijn voor de dynamiek. Zíj houden de economie draaiende. Vooral de jonge één- en tweepersoons huishoudens verdienen goed en geven het geld ook weer uit. Dat realiseert de gemeente Groningen zich gelukkig goed, maar de meeste gemeenten kunnen nog wel wat hulp gebruiken”, liet Wim Wensing van AMVEST optekenen. Begin 2018 start de verkoop van de tweede fase van de bouw aan de Melisseweg. “We hebben becijferd dat er duizenden woningen met een huur van 700 tot 1100 euro nodig zijn in Groningen”, zei hij. “Er zullen er dus honderden per jaar bij moeten komen en daar moeten we met onze ontwikkelingsplannen voor hier maar ook voor Meerstad, Suikerterrein en Reitdiep mee aan de slag. We moeten tempo maken. De vraag is hoog!”

90 % uit Stad

Overigens komt negentig procent van de bewoners van de 49 nieuwe huurwoningen aan de Melisseweg uit de stad zelf. Dat blijkt uit een enquête van verhuurder MVGM. De uitkomst toont aan dat er grote behoefte is aan huurwoningen in de vrije sector met een huursom vanaf 800 euro per maand. Door te investeren in deze middeldure huurwoningen blijft een belangrijke groep mensen voor de stad behouden.