Start fase 6 nieuwbouwproject Ebbingekwartier

GRONINGEN - Wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen heeft donderdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van de zesde fase van het nieuwbouwproject Ebbingekwartier in Groningen.

VanWonen ontwikkelde 79 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen op het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude Groningse stadswal. Donderdag startte aannemer Plegt-Vos met de bouw van vijf luxe appartementen en 74 grondgebonden woningen. Wethouder Roeland van der Schaaf is blij dat de bouw nu kan starten. “We hebben helaas te maken gehad met vertraging in de planning, maar gelukkig kan de schop nu de grond in. Het Ebbingekwartier krijgt hiermee nog meer vorm!”

Uniek karakter Ebbingekwartier

Algemeen directeur Alfred Bolks van VanWonen benadrukt het unieke karakter van het Ebbingekwartier. “Het komt zelden voor dat er aan de rand van een historisch stadscentrum nieuwbouwwoningen worden gebouwd. Je woont hier zowel midden in de stad als in een vriendelijke, autoluwe omgeving.” Naar verwachting wordt het eerste blok woningen in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Alle woningen zijn verkocht. Een nieuwe, zevende fase in het Ebbingekwartier is op dit moment in ontwikkeling.