Stadjers genomineerd voor WNF-Frans Lanting Photo Award

GRONINGEN - Eugene Kitsios en Quinn van der Honing uit de stad Groningen zijn genomineerd voor de WNF-Frans Lanting Photo Award.

Met 11.559 inzendingen was er dit jaar een recordaantal inzendingen. Een jury onder leiding van wereldberoemd natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting heeft dertig natuurfoto’s genomineerd in drie leeftijdscategorieën. Via https://photoaward.wnf.nl/ kan worden gestemd voor de publieksprijs.

Verre oorden

Zoweal Eugene Kitsios als de 9-jarige Quinn van Der Honing reisde naar een ver oord om zijn foto te maken. Kitsios legde zwemmend in de zee bij Bimini (Bahamas) dolfijnen vast in hun onderwaterwereld. “Het was voor mij erg bijzonder dat de dolfijnen mij accepteerden tijdens hun jacht”, vertelt de Stadjer. “Het was prachtig om de efficiëntie van de dolfijnen van dichtbij te aanschouwen. Ze werken zeer goed samen en het is verbazingwekkend om te zien dat ze zelfs zeer kleine visjes onder het zand weten op te sporen. Ik zwom rustig naar ze toe, nam een diepe adem en dook naar de bodem. Vervolgens zwom ik langzaam dichterbij. De rest van de dag een grote glimlach op mijn gezicht.” De 9-jarige Quinn van der Honing was op safari in het Kruger-park in Zuid-Afrika. Daar zag hij veel impala’s. “Deze had een mooi vogeltje op zijn rug”, licht hij zijn foto toe. “Van onze gids moesten we impalalalalala zeggen als we er meer zagen.” Dat vond hij ook een mooie titel voor zijn foto.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_74382" align="aligncenter" width="191"]Impalalalala’ van de 9-jarige Quinn van der Honing uit Groningen. ©WNF, Quinn van der Honing[/caption]

Jury

De jury bestaat uit model, actrice én fotografe Kim Feenstra, de WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, Jasper Doest en Frans Lanting. Vanuit het Nederlands Fotomuseum is verder Marieke Wiegel jurylid. WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury. De juryleden letten bij hun beoordeling van de inzendingen enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.

Vier prijzen

De WNF-Photo Award kent een publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de WNF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.