Partners helpen bij verhuizing Voedselbank Stad Groningen

GRONINGEN - Voedselbank Stad Groningen heeft vrijdag officieel haar nieuwe pand in gebruik genomen. Met steun van verschillende partners kan de voedselbank jaren vooruit op deze nieuwe stek, de Ulgersmaweg 57.

Stichting Hornbachhelpt hielp het nieuwe pand efficiënt in te richten. Voorzitter Ulfert Molenhuis: “De vrijwilligers van HORNBACH hebben ons geholpen met materialen en advies. Ze hebben vinyl, vloerbedekking, tientallen emmers met verf en een nieuwe keuken geleverd.”

Goede partners

HORNBACHhelpt bleek niet de enige goede partner. “Gjaltema, De Wilde en Boelens hebben materialen gedoneerd”, vertelt Molenhuis. “En werkvoorziening Stadsweg, onze overburen, heeft geholpen met schilderen en opruimen. Het Oranjefonds, een fonds uit Groningen dat onbekend wil blijven, de Landelijke Vereniging van Voedselbanken en de Riki Stichting uit Amsterdam hebben ons financieel geweldig bijgestaan.”

Klussen en verhuizen

Molenhuis is ook trots op de vrijwilligers van de voedselbank. “Mijn team heeft een grootse prestatie geleverd. Ze hebben het ontzettend goed gedaan.” Ook cliënten van de voedselbank hebben geholpen met klussen en verhuizen, vertelt Molenhuis. “En met de beleidsambtenaren van de gemeente hebben we een uitstekende relatie opgebouwd.” Dank aan iedereen die heeft bijgedragen. Wij kunnen hier weer jaren vooruit.”