Nieuw reisverhaal stad-Groninger Jan Bommerson

GRONINGEN - In Sociëteit De Harmonie in Groningen wordt donderdag 19 oktober het door Uitgeverij Sylfaen uitgegeven ‘De ontdekking van Shetland’ gepresenteerd. Dit is een nieuwe reisverhaal van de hand van Jan Bommerson uit Groningen.

Bommerson vertelt in ‘De ontdekking van Shetland – Er is daar helemaal niks’ het verhaal van zijn reizen naar de Shetlandeilanden in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Bommerson bivakkeerde tijdens zijn reizen op een onbewoond eiland met duizelingwekkende kliffen, gidste deftige Engelse toeristen door het noordelijkste natuurreservaat van het Verenigd Koninkrijk en leefde er intensief samen met een groepje jonge Shetlandse en Schotse vrienden. Met hen stak hij turf, dreef hij schapen bijeen en vierde hij feest. Het boek bevat een kleine selectie van de honderden foto’s die Bommerson op de eilanden maakte.

Jan Bommerson

Jan Bommerson (1950) maakte in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw deel uit van de cabaretgroepen Jank en Martin, Ton en Bommerson. Hij gaf tot zijn pensionering les op het Kamerlingh Onnes in Groningen. Hij publiceerde poëzie in een aantal tijdschriften en presenteerde onder andere smartlappenfestivals, balletvoorstellingen en goochelgala’s. Vorig jaar kwam verscheen bij Uitgeverij Sylfaen ‘NOORS’. De boekpresentatie begint om 17.00 uur. Jan Bommerson wordt bij die gelegenheid geïnterviewd door Henk Vegter.
De ontdekking van Shetland Er is daar helemaal niks ISBN9789491154096