Drie jongens in de cel wegens schietpartij

Groningen - Drie jongens van 16 jaar oud zijn aangehouden voor de schietpartij met een luchtbuks op de Nieuwe Sint Jansstraat in de Stad. Vanuit het dakraam van een woning schoten ze op meerdere mensen. Hierdoor raakten meerdere mensen lichtgewond.

De politieagenten die gisteren na de melding meteen ter plaatse kwamen, konden direct drie jongens aanhouden. De verdachten zijn allemaal ingesloten in het cellencomplex.

Medische behandeling

Bij de agenten meldden zich direct vier slachtoffers die aangaven geraakt te zijn. De aangevers zijn overgebracht naar het politiebureau waar er een aangifte van hen is opgenomen. Voor de zekerheid zijn ze gecontroleerd door een verpleegkundige van een ambulance. De personen hoefden niet voor medische behandeling overgebracht te worden naar het ziekenhuis. In de loop van de middag en avond kwamen er in totaal tien mensen bij de politie om hiervan aangifte te doen.

Huiszoeking

Meteen na de aanhouding van de drie verdachten is er een onderzoek gestart in en om de woning. In de woning werd een luchtdrukgeweer aangetroffen, die in beslag is genomen.
Mocht u op dinsdag 10 oktober rond 16:00 uur in de omgeving van de Nieuwe Sint Jansstraat zijn geweest en daar mogelijk licht letsel hebben opgelopen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.