OZW runner-up fair play prijs Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken

GRONINGEN - Voetbalvereniging Godlinze heeft de fair play prijs van Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken gewonnen. Het stad-Groninger OZW eindigde als tweede, LEO Loon als derde.

Voetbalvereniging Godlinze is in het seizoen 2016-2017 derhalve de sportiefste vereniging van district Noord gebleken. Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs wil de vereniging van scheidsrechters uit de regio Groningen - Assen het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging worden in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.

Respect

Voorzitter Robert van Dorst van de scheidsrechtersvereniging: "We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect." In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, FC Grootegast, Niekerk, GSAVV Forward, ZFC Zuidlaren, De Wilper Boys (2x) en Peize. De volledige lijst over het seizoen 2016-2017 is te vinden op www.covsgroningen.nl. Behalve OZW staan ook Lycurgus, Amicitia VMC en Stadspark uit Stad in de top-10. De prijs wordt op een later te bepalen moment uitgereikt.