Nieuwe hoofdredactie voor tijdschrift Noorderbreedte

GRONINGEN - Ineke Noordhoff en Merel Melief zijn benoemd tot hoofdredacteur van het tijdschrift Noorderbreedte.

Het duo volgt Annelies van der Goot op die zich vijf jaar lang heeft ingezet voor het tijdschrift.

Noorderbreedte

Noorderbreedte maakt zich al veertig jaar druk om het landschap en de leefomgeving in Noord-Nederland. Noorderbreedte bericht over de bewoners, het landschap, de cultuurhistorie, kunst en architectuur in het Noorden. Afgelopen zomer agendeerde het blad het verlies aan identiteit door de ingrijpende vernieuwbouw in het aardbevingsgebied. Noorderbreedte is onafhankelijk en biedt originele journalistieke verhalen en bijzondere fotografie.

Ineke Noordhoff

Ineke Noordhoff werkte onder meer voor de Volkskrant en Trouw, en was van 1999 tot 2002 lid van de hoofdredactie van Nieuwsblad van het Noorden. Daarnaast gaf ze les aan de master Journalistiek van de RUG en schreef ze boeken voor Atlas.

Merel Melief

Merel Melief studeerde filosofie en journalistiek in Groningen. Ze begon als stagiair bij Noorderbreedte en werd daar verliefd op het blad en het Noorden. Behalve voor Noorderbreedte werkt ze voor Roeg & Roem, een kennis- en inspiratieplatform waar ze zich inzet voor leefbaarheid in het Noorden.

Kwaliteit waarborgen

Ineke Noordhoff en Merel Melief willen de kwaliteit van het tijdschrift waarborgen en zijn economische basis versterken. Ze zullen de barricade op gaan voor belangrijke onderwerpen en een podium bieden aan al het mooie dat het Noorden te bieden heeft.