Happy Walker: al veertig jaar lekker lopen

GRONINGEN - Op één van de drukste fietskruispunten van Groningen, de hoek van het Zuiderdiep en de Steentilstraat, zit al veertig jaar schoenenwinkel Happy Walker. Een echt familiebedrijf dat de laatste vijftien jaar wordt gerund door Chris Prenger (48).

In het monumentale pand was aanvankelijk een kruidenierswinkel van De Gruyter gevestigd. Toen het in 1977 leeg stond, besloot Chris Prengers vader er een schoenenwinkel te openen. De naam Happy Walker werd gekozen vanwege Prengers overtuiging dat er ‘altijd behoefte is aan sportieve en lekker lopende schoenen waarvan je blij wordt’ .

Comfortabele schoenen

In assortiment van schoenenwinkel Happy Walker het merk Spurs, de Nederlandse variant op de populaire Canadese gezondheidsschoenen van Roots. De Spurs zijn inmiddels niet meer te koop. Daarvoor zijn vele andere merken in de plaats gekomen. Wat bleef is de focus op comfortabele schoenen, die eigenzinnig en het liefst een beetje uniek zijn. Het is niet zomaar dat een winkel veertig jaar trouw blijft aan hetzelfde idee. Als derde generatie Prenger spreekt Chris zijn vader nog vaak over de winkel. Samen met zijn zus Yvonne, die al jaren in de winkel werkt, doet hij de inkoop. Mensen waarderen het vakmanschap van de familie en de medewerkers. Er wordt eerlijk advies gegeven, uitgebreid gekeken of schoenen goed lopen, en als het nodig is, zetten Chris en Yvonne Prenger zelf een schoen op de leest om deze op maat te maken.

Markante merken

Bij de inkoop hebben broer en zus Prenger altijd een zwak voor markante merken. Zo voert de winkel al jaren het merk Loints of Holland, dat de schoenen in een voor Happy Walker unieke kleur levert. “Mede door dit soort bijzondere merken weten onze klanten ons gelukkig ook steeds vaker online te vinden”, zegt Chris Prenger. Het brede assortiment bevat daarnaast bekende merken als Mephisto en Van Bommel maar ook de bijzondere wandelschoenen van Dolomite. “Tegenwoordig weten merken stijl en comfort goed te combineren”, weet Chris Prenger. “Comfort-merken besteden steeds meer aandacht aan modische invloeden.” Een goed voorbeeld hiervan is het merk Wolky. Als Wolky-Select-Partner biedt Happy Walker dan ook de meeste keus en de beste service op het gebied van schoenen van dit merk.

Toekomst

Hoe de toekomst eruitziet? Recent is Chris Prenger gestart met het uitbreiden van Happy@Work. Daarbij worden bedrijven geholpen hun personeel van goede werkschoenen te voorzien. Dit staat nu in de kinderschoenen, maar hij merkt dat er veel vraag naar is. Wat de winkel betreft is het eenvoudig: “We blijven doen waar we goed in zijn: lekker lopende schoenen waar je happy van wordt.”
Zaterdag 14 oktober is het feest in de winkel. Met voor alle klanten een presentje én een hapje en een drankje.