Presentatie 'Kaaskop in Gorgonzolaland' bij Usva

GRONINGEN - Marc Wiers-Dagnino presenteert vrijdag 6 oktober in cultureel studentencentrum Usva in Groningen zijn boek ‘Kaaskop in Gorgonzolaland’.

Marc Wiers beschrijft sinds 2016 het gevoel van een Groninger in de Italiaanse stad Genua. Het zijn portretten van stille helden en zachte krachten die met kleine gebaren en bijzondere keuzes het leven kleuren. Inmiddels zijn vele vaste lezers passagiers geworden van deze reisjes van zeshonderd woorden, die voornamelijk zijn gepubliceerd via de website van RTV Noord. Soms trekken de verhalen meer dan 10.000 lezers. 'Kaaskop in Gorgonzolaland' is de eerste bundeling van deze verhalen.

Marc Wiers

Marc Wiers (1973) studeerde Communicatie aan de Hanzehogeschool van Groningen. Sinds zijn studietijd werkt hij onregelmatig als presentator voor Radio Noord. Daarnaast is hij partner bij het internationale creatieve bureau 370, waarbinnen hij voor grote en kleine klanten communicatiecampagnes ontwikkelt. Ook is hij betrokken bij de promotie van Groningen in Italië. Wiers is in 2013 getrouwd met Roberto Dagnino (Genua, 1980), die sinds enkele jaren Nederlands doceert aan verschillende universiteiten in Europa, waaronder Padua, Parijs en tegenwoordig Straatsburg. Het stel leeft afwisselend in Groningen, Straatsburg en Genua.
Het boek is vanaf 9 oktober te koop bij onder meer boekhandel Godert Walter en via www.kaaskopingorgonzolaland.nl.