Expositie Mariëlle Gebben in GalerieH200

GRONINGEN - In GalerieH200 in Groningen wordt vrijdag 6 oktober de tentoonstelling ‘Rabbit’ van Mariëlle Gebben uit Groningen tentoongesteld.

Deze expositie toont naast Gebbens fotografische werk haar handgemaakte boek, waaraan de expositie titel ontleent. Na Groningen reist dit boek door naar Parijs, waar het te zien zal zijn tijdens Offprint Paris.

Mariëlle Gebben

[caption id="attachment_71217" align="alignright" width="180"] Mariëlle Gebben. Foto: Frank Nuiver[/caption] Mariëlle Gebben studeerde in mei van dit jaar cum laude af aan de Fotoacademie Amsterdam. David Bowie, het scheppingsverhaal en haar knuffelkonijn zijn haar inspiratiebronnen. Als een ontdekkingsreiziger onderzoekt zij een imaginaire werkelijkheid. In deze alternatieve wereld worden lelijke en onnodige dingen weggelaten en lopen fictie en waarheid in elkaar over. Het konijn, haar oude vertrouwde knuffelkonijn, fungeert als godheid van het geheel. Het staat voor alles wat zacht, mooi, lieflijk en troostrijk is. Gebbens fotowerk is grotendeels kleurrijk, vloeiend en ongrijpbaar. Nooit is het einde, een horizon te zien.

Expositie

De expositie, die vrijdag 6 oktober om 17.00 uur wordt geopend door fotograaf en Fotoacademie Amsterdam-docent Robert van der Molen, loopt tot en met zondag 29 oktober.