Eerste studenten master Talentontwikkeling & Diversiteit studeren af

GRONINGEN - Op de Hanzehogeschool Groningen worden vrijdag 13 oktober de eerste diploma’s van de masteropleiding Talentontwikkeling & Diversiteit uitgereikt.

Marlou Hospes en San Kroezen zijn de eerste studenten van deze masteropleiding die afstuderen.

Stimuleren van talent

De masteropleiding Talentontwikkeling & Diversiteit startte in september 2016 en is een samenwerking tussen de Pedagogische Academie en het Instituut voor Sportstudies van de hogeschool. De opleiding is bestemd voor docenten en leerkrachten die zich verder willen bekwamen in het stimuleren van talent bij alle leerlingen. De opleiding richt zich op alle leerlingen en op het verhogen van de kwaliteit in elke klas in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het (hoger) beroepsonderwijs.

Blik op de toekomst

San Kroezen is op dit moment werkzaam in het basisonderwijs. Hij vindt dat de masteropleiding hem een unieke kijk op het onderwijs heeft gegeven: “Een blik op de toekomst waarbij ik anders heb leren omgaan met kinderen. Ik ga met hen in gesprek om een leeromgeving te creëren waarin kinderen zich gelukkig, competent en gehoord voelen.” “Ik heb waardevolle contacten over gehouden aan deze masteropleiding”, zegt Marlou Hospes. “Voor mijn afstudeermodule heb ik een ontwerp gemaakt van een leerruimte voor de 21ste-eeuwse vaardigheden. Deze leerruimte wordt nu gebouwd op basisschool Meander en wordt in het najaar van 2017 opgeleverd. Een aantal dagen in de week ga ik daar leerlingen begeleiden in het doen van onderzoek, ontwerpen en programmeren.”